Seks voor een empaat draait om passie

Seks voor een empaat draait om passie


Seks voor een empaat draait om passie.
Ook al ziet hij of zij het continu om zich heen, seks als doel op zich is wat een empaat zich niet kan voorstellen.
Voor de empaat is seks onderdeel van een verbinding aangaan.

Seks en emoties

Als je de emoties van anderen aanvoelt kan je gewoon weg niet gebruik maken van een ander ter bevrediging van jezelf.
Het is zelfs zo dat een empaat niet eens seks kan hebben als een ander spanningen heeft of zich niet goed voelt. Seks met mij willen hebben na ruzie te hebben gehad, als goed maker, daar moet je bij mij niet mee aankomen. Het is voor mij dan onmogelijk om te ontspannen.
Maar áls een empaat seks heeft, kan er zelfs een samensmelting, en dus een totaal opgaan in de ander, ontstaan.

Techniekjes voor meer genot zijn leuk, maar daar draait het bij mij niet om. Het gaat om luisteren naar elkaar en elkaar aanvoelen. Wat er zo bijzonder aan seks is als je alleen maar met jezelf bezig bent vind ik onbegrijpelijk. Het gaat immers om samen genieten en niet om zelfgenot.

Passie halen uit fantasie

Het verbaast mij dan ook ten zeerste als mensen rollenspellen spelen of speeltjes nodig hebben als ze seks hebben. Nog meer verbaast het mij als ze daarna zeggen dat het goede seks is. Voor mij sta je dan qua gevoel heel ver van elkaar vandaan. Het is voor mij dan als passie halen uit fantasie.
Waar is dan de overgave en het in vervoering raken gebleven?
Als fantasie de norm is geworden, is er van datgene waar seks omdraait weinig meer over. Je ziet de ander waar je lichamelijk één mee wordt dan immers niet meer.

Als ik lees en zie dat mensen zelfs fantaseren over seks met robots, dan zakt mijn broek daar al helemaal vanaf. Hoe kan je nu fantaseren over seks met een machine? Ook al zou het er in de toekomst qua vorm uitzien als de perfecte vrouw of man, het is en blijft koud en zonder gevoel. Het is levenloos.
Seks hebben met een mens zonder warmte lijkt mij echt vreselijk. En dan hebben wij het nog niet eens gehad over of die perfectie dan wel echt perfect is.

Kunstmatig is niet perfect

Zoals ik al eerder heb geschreven is kunstmatig voor mij niet perfect.
Ik houd van de natuur zoals die is en deze is asymmetrisch. Het is voor mij analoog en niet digitaal. De natuur is nu juist zo mooi, omdat niet alles een kopie is en dus anders is.
Hoe saai zou de wereld wel niet zijn als elke plant en boom een kopie van de ander zou zijn?

Denken als het hoogste goed

Als denken het hoogste goed is geworden, en zelfs emoties er niet meer toe doen, ontstaat er een wereld waar gevoelens berekeningen zijn geworden. Dan ontstaat er een werkelijkheid waar mensen niet meer goed zijn zoals ze zijn.
Dan wordt de mens net zo koud als een robot en worden andere mensen gebruiksvoorwerpen.

Ik houd mijn hart dan ook vast voor de toekomst als ik zie dat kinderen de 3d wereld interessanter en mooier vinden dan de werkelijke wereld.

Tot slot

Een empaat is wel geïnteresseerd in genot, maar die haalt hij of zij uit de geest. Van het kunstmatige blijft hij of zij zover mogelijk vandaan. Alles draait bij hem of haar om het samen één worden. Alles draait bij hem of haar om passie.

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.