Over mij

Over mij

Hallo, ik ben Leo Huizenga.

Ik ben een empaat, of te wel een gevoelsmens.
Waar andere mensen rust zoeken in hun hoofd, zoek ik de onrust juist op. Ik houd van denken, hierdoor vind ik aansluiting bij de menselijke wereld om mij heen.
Ik voel mij diep verbonden met de aarde, en dus ook met het leven wat daar mee verbonden is.

Om sereniteit te ervaren hoef ik niet te mediteren, want dat voel ik elk moment. Mediteren doe ik wel, maar dat doe ik om mij beter te kunnen focussen of om mij met mijzelf te confronteren.
Wat mij wel afmat zijn de gevoelens van anderen. Deze voel ik alsof ze van mijzelf zijn. Ik heb mijzelf dus ook aangeleerd mij hiervoor grotendeels af te schermen.

Door de zoektocht naar mijzelf, en waarom ik anders ben dan anderen, heb ik mijn plek gevonden in de wereld. Ik ervaar daardoor een diep gevoel van geluk die anderen in het algemeen gesproken niet voelen.
Ik heb geen groep nodig om zekerheid te ervaren of om in God te geloven.

Mijn anders zijn riep bij mij de gedrevenheid op om te onderzoeken waarom de anderen om mij heen anders zijn en waarom mensen altijd maar strijd hebben.
Hierdoor ben ik mij gaan verdiepen in mythen, sagen en legenden, en de geschiedenis die de mensheid tot nu toe heeft gevormd.

Doordat ik het zat was om altijd maar als voetveeg gebruikt te worden, ben ik op Aikido gegaan. Door Aikido ben ik Chinese geneeskunde gaan studeren en begreep ik hoe geest en lichaam een eenheid vormen. Ik kreeg daardoor ook inzicht in waarom ik ben zoals ik ben en wat mij anders maakt dan anderen.
Denken en voelen zijn nu bij mij in balans.

Ik hoop dat jij wat aan datgene wat ik met jou deel hebt en je er in herkent. Zodat jij dan ook uiteindelijk ook durft te zeggen dat jij er mag zijn zoals jij bent en jij jezelf niet meer een zonderling voelt in deze wereld. Want ik weet zeker dat als gevoelsmensen zich durven te tonen en hier open over durven te zijn, deze menselijke wereld wat mooier en vrediger wordt dan het nu is.